torsdag den 5. maj 2016

Nemme Pirogger med Skinke, Ærter og Ricotta




Nu bliver det meget nemmere at lave en virkelig lækker frokost. Disse pirogger er i ovnen på 20 min, og du får ikke dej på fingrene. De er tilmed sunde, da dejen er fuldkorn og fyldet fedtfattigt.

Piroggerne er ret store og udgør et frokostmåltid i sig selv. Hvis de skal med som en del af madpakken eller spises af børn kan man lave dem halvt så store. 

Lav gerne en stor portion og læg i fryseren. De skal bare tages op aftenen før, så er de spiseklar til frokost, og de behøver ikke varmes.

Nemme Pirogger med Skinke, Ærter og Ricotta, 4-8 stk.


Ingredienser:

1 rulle fuldkornspizzadej á 400 gram (jeg fandt en firkantet i Rema 1000)
1 løg, finthakket
½ spsk. olie
200 g. ærter, optøede
100 g. skinketern eller -strimler, gerne røgede
1 håndfuld mynte, finthakket
250 g. ricotta
salt og peber
1 æg, sammenpisket

Fremgangsmåde:

1. Steg løget i olie 10-15 min til det er helt blødt uden at det tager farve. 

2. Tag gryden af varmen og rør ærter, skinke, mynte og ricotta i. Krydr med salt og peber.

3. Skær dejen i 4 stykker og pensl kanterne med æg.

4. Fordel fyldet på dejstykkerne og tryk dem sammen i kanterne. Læg dem på bagepapir på en bageplade.

5. Pensl med æg og bag ca. 20 min ved 200 grader til de er gyldne og gennembagte. Server eller køl og af og brug dem i madpakken. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar