onsdag den 4. maj 2016

Krydret Suppe med Kødboller og Ris




En lidt utraditionel og meget velsmagende suppe med masser af mættende fyld.

Krydret Suppe med Kødboller og Ris til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket oksekød
½ tsk. salt
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. rasp
1 æg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
peber

Suppe:
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 chili, finthakket
3 cm. ingefær, finthakket
½ spsk. olie
1 liter oksebouillon
100 g. basmatiris
2 spsk. limesaft
1 broccolihoved i små buketter
½ bdt. koriander, grofthakket

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet med salt og rør løg, hvidløg, rasp, æg, spidskommen, koriander og peber i.

2. Steg løg, hvidløg, chili og ingefær i olie ca. 1 minut.

3. Tilsæt bouillon og bring i kog. Tilsæt ris, og kog 5 min under låg.

4. Form 16-20 kødboller og læg dem i suppen. Kog 5 min mere. Fjern skummet på toppen.

5. Læg broccoli i suppen og kog 3-4 min. 

6. Smag til med limesaft, salt og peber og server drysset med koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar