lørdag den 25. februar 2017

Falaflermed Pitabrød og Urtedressing





Falafler er et godt sted at starte, hvis familien skal vænne sig til en ugentlig dag eller to med vegetarmad. Falaflerne er mættende og velsmagende - og super sunde. 

Falafler skal laves af rå kikærter, der først tilberedes under stegningen. Du kan derfor ikke erstatte dem med dåseversionen. 

Falafler med Pitabrød og Urtedressing til 2 personer


Ingredienser:

100 g. kikærter
½ rødløg
2 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
½ tsk. koriander
½ tsk. røget paprika
1 tsk. salt
3 spsk. mel
1 æg
olie til stegning

20 blade mynte, finthakket
1 potte persille, finthakket
2 dl. creme fraiche
salt og peber

2 store pitabrød, gerne fuldkorn
½ citron, både
salatblade
2 tomater, skiver
½ agurk, skiver

Fremgangsmåde:

1. Læg kikærterne i en stor plastbøtte og overhæld med koldt vand, så bøtten er næsten fuld. Læg låg på og lad bøtten stå på køkkenbordet natten over.

2. Hæld vandet fra kikærterne, skyld dem og lad dem dryppe af. Læg dem i en minihakker med rødløg, hvidløg, krydderrier, mel og æg. Kør det i minihakkeren til konsistensen er ensartet. Lad massen hvile 1 time.

3. Varm olie i en lille gryde, så det står 4-5 cm. op i gryden. Form falafler med to sker og læg dem forsigtigt i olien. Steg til de er gyldne. 

4. Rør creme fraiche med persille og mynte og smag til med salt og peber.

5. Server falaflerne med lune pitabrød, salat, tomat, agurk og urtedressing.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar