mandag den 27. februar 2017

Risfrikadeller og Squashsalat med Cherrytomater





Meatfree monday er blevet meget almindeligt i Danmark, og det kan naturligvis være andre dage end mandag, men det er godt at lægge kødet på hylden en dag eller to. 

I denne opskrift steger jeg frikadeller af ris, gedeost og masser af krydderurter. De smager fantastisk og mange vil slet ikke savne kødet i frikadellerne.

Risfrikadeller og Squashsalat med Cherrytomater til 2 personer


Ingredienser:

1 dl. paraboiled ris
2 spsk. hakkede, soltørrede tomater
1 håndfuld krydderurter (f.eks. timian, persille og basilikum)
1 æg
75 g. gedeost (frisk uden skorpe)
1 spsk. mel
salt og peber
olie til stegning

1 squash, tern
1 spsk. citronsaft
1 håndfuld timian, hakket
1 spsk. olie
salt og peber
200 g. cherrytomater, halve

groft brød

Fremgangsmåde:

1. Kog risene 18 min i letsaltet vand og hæld vandet fra. Lad risene køle godt af.

2. Steg squash og timian i olie 2-3 min. Smag til med citronsaft, salt og peber og læg squashen på en tallerken. Lad den køle godt af.

3. Rør ris med soltørrede tomater, krydderurter, æg, gedeost og mel og krydr med salt og peber.

4. Form risblandingen til frikadeller og steg i olie til de er gyldne og sprøde. 

5. Vend tomater i squashene og server med frikadeller og brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar