En rigtig sommersuppe, der serveres iskold.
Kold Agurkesuppe med Rugbrødsdrys til 2 personer
Ingredienser:
½ løg, finthakket
1 spsk. olie
2 dl. hvidvin
1 agurk, tern
300 g. ærter
3 dl. hønsebouillon
salt og peber
1 dl. creme fraiche
2 skiver rugbrød, små tern
1 spsk. olie
salt
½ bdt. persille, hakket
Groft brød
Fremgangsmåde:
1. Steg løgene klar i olie.
2. Tilsæt hvidvin og kog ved kraftig varme til der er ca. ½ dl. væske tilbage.
3. Tilsæt ærter, agurk og bouillon, bring i kog og kog 10 min.
4. Blend suppen med en stavblender eller i en foodprocessor og si den. Stil den i køleskabet til den er helt kold, gerne natten over.
5. Steg rugbrødstern i olie og krydr med salt.
6. Rør creme fraiche i suppen og smag til med salt og peber.
7. Server suppen med rugbrødstern, persilledrys og brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar