søndag den 18. juni 2017

Kold Agurkesuppe med Rugbrødsdrys



En rigtig sommersuppe, der serveres iskold.

Kold Agurkesuppe med Rugbrødsdrys til 2 personer


Ingredienser:

½ løg, finthakket
1 spsk. olie
2 dl. hvidvin
1 agurk, tern
300 g. ærter
3 dl. hønsebouillon
salt og peber
1 dl. creme fraiche

2 skiver rugbrød, små tern
1 spsk. olie
salt
½ bdt. persille, hakket

Groft brød

Fremgangsmåde:

1. Steg løgene klar i olie. 

2. Tilsæt hvidvin og kog ved kraftig varme til der er ca. ½ dl. væske tilbage.

3. Tilsæt ærter, agurk og bouillon, bring i kog og kog 10 min. 

4. Blend suppen med en stavblender eller i en foodprocessor og si den. Stil den i køleskabet til den er helt kold, gerne natten over.

5. Steg rugbrødstern i olie og krydr med salt.

6. Rør creme fraiche i suppen og smag til med salt og peber.

7. Server suppen med rugbrødstern, persilledrys og brød til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar