Frikadeller med masser af krydderurter og en sund og frisk kartoffelsalat - lige til at spise i haven.
Sommerfrikadeller med Kartoffel-Broccolisalat til 2 personer
Ingredienser:
200 g. hakket svinekød
½ tsk. groft salt
½ æg, sammenpisket
½ squash, revet
½ løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
25 g. havregryn
ca. 1 dl. mælk
peber
½ dl. hakkede krydderurter (f.eks. persille og basilikum)
1 spsk. olie
300 g. nye kartofler
1 lille broccoli, buketter
2 dl. creme fraiche
1 tsk. sennep
½ lille rødløg, meget finthakket
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand 8 min. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i vandet ca. 8 min længere til de er møre. Afkøl kartoflerne i koldt vand.
2. Kog broccoli 3 min i letsaltet vand og afkøl i koldt vand.
3. Rør svinekød sammen med salt. Tilsæt æg, squash, løg, hvidløg og havregryn og rør godt sammen.
4. Rør mælk i farsen til konsistensen er fin og rør krydderurter og peber i.
5. Steg frikadeller i olie.
6. Rør creme fraiche sammen med sennep og rødløg og krydr med salt og peber.
7. Afdryp kartofler og broccoli godt og vend i dressingen. Server med frikadeller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar