Grøntsagerne kan sagtens gøres mere spændende end de traditionelt dampede. Her er blomkålen blendet med urter og creme fraiche og bliver en lækker sauce til laks og kartofler.
Stegt Laks med Blomkålscreme til 2 personer
Ingredienser:
1 laksefileter
salt og peber
olie til stegning
400 g. kartofler
salt og peber
1 spsk. olie
1 lille blomkål, buketter
1½ dl. creme fraiche
1 håndfuld basilikum
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skrub kartoflerne og vend dem i olie, salt og peber. Bag dem i ovnen 30 min ved 200 grader.
2. Kog blomkål 5 min i letsaltet vand og dryp godt af.
3. Krydr laks med salt og peber og steg i olie ca. 4 min på hver side.
4. Blend blomkål, basilikum og creme fraiche i en blender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
5. Server laks med kartofler og blomkålscreme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar