lørdag den 2. september 2017

Vegetarisk Mousaka





Mousaka kan sagtens laves uden kød, og uden at smagen af den grund taber sin glød. 


Vegetarisk Mousaka til 2 personer


Ingredienser:

1 stor aubergine, tynde skiver
400 g. kartofler, tynde skiver
olie

1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 rød peberfrugt, små tern
olie til stegning
1 ds. hakkede tomater
1 tsk. tørret timian
salt og peber

½ dl. creme fraiche
1 æg
2 spsk. mel
25 g. revet parmesan
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Læg skiver af kartofler og aubergine på bagepapir på en bageplade og pensl med olie. Bag 15 min ved 225 grader.

2. Steg løg, hvidløg og peberfrugt kort i olie. Tilsæt hakkede tomater og timian og læg låg på. Kog til grøntsagerne er færdige. Krydr med salt og peber.

3. Rør creme fraiche, æg, mel og ost sammen og krydr med salt og peber.

4. Læg 1/3 af tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Fordel halvdelen af kartoffel- og aubergineskiverne herover. Hæld resten af tomatsaucen på og fordel derefter resten af grøntsagerne. Fordel creme fraiche cremen øverst og sæt i ovnen 20 min. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar