fredag den 2. marts 2018

Regnbuesalat




En fyldig vintersalat i mange farver. Spis den som den er eller med et stykke brød til. Salaten kan også bruges som tilbehør, og så er der nok til 3-4 personer.

Regnbuesalat til 2 personer


Ingredienser:

300 g. søde kartofler, tern
200 g. rødbeder, tern
½ tsk. røget paprika
200 g. grønkål, fintsnittet
1 spsk. citronsaft
½ spsk. olivenolie
1 ds. kikærter, skyllede og afdryppede
1 knsp. kanel
1 knsp. spidskommen
1 avocado, tern
½ rødløg, finthakket
2 tomater, tern
½ salathoved, snittet
40 g. mandler
20 g. rosiner

2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
½ tsk. flydende honning
varmt vand

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Vend søde kartofler og rødbeder med olie, salt, peber og røget paprika og fordel det på bagepapir på en bageplade. Bag 25 min ved 200 grader luftvarme.

2. Rist mandlerne i lidt olie og salt dem godt.

3. Bland grønkålen med olivenolie, citronsaft og ½ tsk. salt. Ælt det ca. 1 minut til det falder lidt sammen.

4. Rør tahin sammen med citronsaft og honning. Tilsæt varmt vand indtil konsistensen er god. 

5. Rist kikærterne i olie på en pande og krydr med kanel, spidskommen, salt og peber.

6. Anret salaten i bunden af en skål eller to dybe tallerkener. Anret grøntsagerne i striber ovenpå og top med dressingen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar