onsdag den 4. juli 2018

Kokosris og Spicy Gulerodssalat



Dette tilbehør kan spises til mange forskellige ting - f.eks. fisk, kylling eller linsefrikadeller. Jeg spiste en færdigkøbt fiskefrikadelle.

Når risene koges i kokosmælk får de en helt anden aromatisk og cremet smag, og det bliver virkelig lækkert. Hvis du bruger light kokosmælk erstatter du vandet med mere kokosmælk.





Kokosris og Spicy Gulerodssalat til 2 personer


Ingredienser:

100 g. jasminris
1½ dl. kokosmælk
1 dl. vand
½ tsk. salt
revet skal af ½ lime

1 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
saft af ½ lime
1 tsk. revet ingefær
½ rød chili (strimler)
6 gulerødder (revne)
½ bdt. koriander (groftrevet)
50 g. peanuts

Fremgangsmåde:

1. Hæld ris, kokosmælk, vand, salt og limeskal i en gryde, bring i kog og kog 10 min. Tag gryden af varmen og lad det trække.

2. Rør fiskesauce, sukker, limesaft og ingefær sammen. 

3. Bland chili, gulerødder, koriander, peanuts og dressing. Server som tilbehør sammen med kokosris.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar