mandag den 7. maj 2012

Cheese Burger




Nogle dage er der ikke hverken tid eller overskud til den helt store kokkerering i køkkenet, og burgeren er en af vores favoritter på den slags dage. Der er meget godt at sige om hjemmebagte burgerboller, hjemmelavet coleslaw osv, men det her er lynversionen med masser af genveje. Jeg holder kalorieindholdet ved at bruge fedtfattig kød og osten kan udelades hvis man ønsker den mere mager. Brødet kan med fordel erstattes med den grove version, men det er et af de evige diskutionspunkter i det her lille hjem ;). Opskriften er med det fyld jeg bedst kan lide, men det kan varieres i det uendelige.


Cheese Burger til 2-3 personer


Ingredienser:

6 små burgerboller (a ca. 50 g.)
300 g. hakket oksekød 3-6 %
6 skiver toastoast el. anden ost

Salatblade
Agurkesalat
Ristede løg
Ketchup
Burgerdressing

Fremgangsmåde:

1. Del kødet i seks dele og tryk dem til runde flade bøffer der er lidt større end bollerne. De bliver MEGET tynde.

2. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem 30 sek. på hver side på en meget varm pande. Hold varme i en dyb tallerken dækket af en flad.

3. Rist bollerne på brødristeren eller i ovnen.

4. Burgerne kan enten samles på forhånd eller man kan samle dem ved bordet. Server med en skål salat.

1 kommentar: