søndag den 6. maj 2012

Stjerneskud




Når aftensmaden skal være let er dette ofte en ret jeg tyr til. Dansk med stort D, men uden sovs og kartofler. Stjerneskudet kan naturligvis også serveres til frokost, og kommer bedsteforældrene på besøg kan det være et stor hit. Det varierer lidt hvordan jeg laver stjerneskudet, men det er stort set altid uden den dampede fisk. I denne omgang var det den lette løsning med færdigkøbt dressing og færdigpanerede fiskefiletter, men de kan med fordel erstattes af en hjemmerørt dilddressing, rødspættefiletter vendt i æg og rugmel, og hjemmebagt brød går man jo aldrig fejl af. Jeg serverede stjerneskudene med lidt agurk og tomat ved, men mere optimalt ville være en lille salat.


Stjerneskud til to personer


Ingredienser:

2 tykke skriver brød (hvid eller grov efter smag)
Salatblade
2 store panerede fiskefiletter
100 g. store rejer
½ gl. lakserogn eller anden rogn
Skaldyrsdressing
Citron

Fremgangsmåde:

1. Steg fiskefiletterne gyldne og rist brødet.

2. Smør brødet med dressing og læg først salatblad og dernæst fiskefilet ovenpå.

3. Dryp med citronsaft (eller anret med en båd citron ovenpå fisken).

4. Læg en god klat dressing på fisken og anret rejer og rogn ovenpå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar