søndag den 24. juni 2012

Kartoffelsalat med Karry og to slags Løg




Igår var jeg hos min mor til Skt. Hans, og vi skulle naturligvis grille. Med tryk på "skulle", for sådan gik det nu alligevel ikke midt i al regnvejret. Men min mor havde sørget for noget forskelligt kød og så skulle vi have brød, salat og en god kartoffelsalat. Jeg elsker kartoffelsalat, og denne blev absolut vellykke, så I får lige opskriften. Den er lavet lidt på må og få efter vores egen overbevisning.

Vi kom rent faktisk afsted til bål mellem bygerne om aftenen, men endte med at gå igen inden bålet blev tændt, da det væltede ned i stride strømme. Så ingen Skt. Hans bål billeder ;)


Kartoffelsalat med Karry og to slags Løg til 2-3 personer


Ingredienser:

300 g. nye kartofler, kogte og pillede
1 forårsløg
1 lille bundt purløg
3 spsk. mayonnaise (jeg brugte den lette)
1 dl. A38 (jeg brugte 0,5 % fedt)

1 tsk. salt
1 tsk. karry
friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1. Skær kartoflerne i halve skiver og forårsløget i skiver.

2. Klip purløget i ½ cm. lange stykker og læg i en skål med kartofler og forårsløg.

3. Rør mayonnaise, A38, salt og karry sammen og smag til med salt og peber.

4. Rør forsigtigt dressingen sammen med kartofler og løg og server.



Vi rørte en hjemmelavet dressing til salaten

Salat af iceberg, champignon, gulerod, tomat og forårsløg

Vi "grillede" laks, steak og senere også en pølse

1 kommentar: