Moussakaen er fra Claus Meyers Almanak, og det er første gang jeg har lavet en moussaka, som jeg selv synes var rigtig lækker. Den er så omvendt ikke synderligt traditionel krydret, og måske de to ting hænger sammen :) Jeg har kun ændret en smule i opskriften og skriver den som jeg lavede den. Når jeg laver bechamelsauce, og ønsker at den er fedtfattig, bruger jeg saucejævner, da jeg så slipper for at kæmpe med at fedtstoffet ikke kan suge melet og det derfor klumper.
Moussaka til 2 personer
Ingredienser:
1 auberginesalt
2 tsk. olie
2 tsk. tørret timian
140 g. tomater, så modne du kan finde
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
200 g. hakket oksekød
3/4 dl. hvidvin
friskkværnet peber og 2 tsk. salt
2 tsk. tørret oregano
2 spsk. finthakket persille (gerne fra frost)
2 dl. mælk
lys sovsejævner
revet muskatnød
350 g. kogte kartofler
50 g. revet ost
30 g. rasp
Fremgangsmåde:
1. Skær auberginen i ½ cm. tykke skiver og læg dem i et lag. Drys dem med salt og lad dem trække i 10 min.
2. Skyld aubergineskiverne i et dørslag og vrid dem godt. De kan godt tåle at du tager ved. Læg dem i 1 lag på en bageplade, pensl dem med olie og drys med timian.
3. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Pas på de ikke bliver for mørke.
4. Skær tomaterne i tern og hak løg og hvidløg.
5. Svits løg, hvidløg og kød i olie under omrøring til kødet er brunet.
6. Tilsæt hvidvin, kog op og tilsæt tomater, salt, peber, oregano og peber. Simrer uden låg ved svag varme 20-25 min til det meste af væden er fordampet. Rør af og til.
7. Varm mælken op i en gryde under omrøring og tilsæt sovsejævner lidt efter lidt til saucen har rette konsistens. Smag til med salt, peber og muskatnød.
8. Hæld 1/4 af mælkesaucen i bunden af et lille ildfast fad. Læg aubergine, kødsauce, aubergine, kødsauce osv. til begge dele er brugt op.
9. Læg kartoffelskiver øverst, hæld resten af mælkesaucen over, drys rasp over og drys til sidst osten over.
10. Bag moussakaen 45-50 min ved 175 grader. Server med grøn salat eller tomatsalat og evt. brød.
Auberginer trækker med salt |
Auberginer klar til bagning |
Bagte auberginer |
Kødsaucen simrer |
Kød og aubergine lagt lagvis |
Kartofler på moussakaen |
Der er hældt sauce over |
Moussakaen er drysset med rasp og ost |
Den færdigbagte moussaka |
Tomatsalat af tomater, rødløg, basilikum, salt og olie |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar