Opskriften er til en person, men den kan let ganges op. Lav 3 x opskriften hvis det er til en fyr og en pige og x opskriften til to piger. Til en familie på fire ville jeg lave 4-5 x opskriften alt efter børnenes alder.
Æggekage med Røget Makrel, Kartofler og Løg
Ingredienser:
1/4 røget makrel
1/4 løg
100 g. kogt kartoffel
1 tsk. oliemargarine
2 æg
3/4 dl. mælk
salt og friskkværnet peber
purløg
Fremgangsmåde:
1. Pluk makrellen fri for skind og ben og skær i mindre bidder.
2. Snit løget fint og steg det 4-5 min i oliemargarine sammen med kartoffel i tern. Tilsæt makrellen og vend rundt. Hæld i et ildfast fad.
3. Pisk æg og mælk sammen og krydr med friskkværnet peber og ca. 1 tsk. salt. Hæld over fisk og kartofler.
4. Bag æggekagen 15 min eller til den er helt fast ved 200 grader. Pynt med klippet purløg.
5. Server med salat og evt. rugbrød og sennep.
Løg og fisk på panden |
Fyldet hældes i et ildfast fad |
Æggemassen hældes over |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar