Suppen stammer fra BBC Good Food, og det eneste jeg har ændret i opskriften er mængden af fedtstof. Det lod sig uden problemer halvere uden at smagen tog skade. Retten er fuld af årstidens grønsager og masser af smag, så det er en ren fornøjelse på sådan en mandag aften omringet af lommetørklæder, the og middelmådigt TV. Jeg gav retten en hel del salt for at give den smag, men det et spørgsmål om smag og behag.
Cremet Kyllingesuppe til 2 personer
Ingredienser:
2 tsk. olie
½ løg, snittet
1 lille gulerod i tern
300 g. kartofler i tern
½ porre i tynde ringe
½ tsk. tørret timian
2 tsk. oliemargarine
25 g. mel
6½ dl. hønsebouillon
200 g. stegt kylling i tern
2 miniflutes
Fremgangsmåde:
1. Varm olien op i en gryde og steg løg ved middel varme i 4 min.
2. Tilsæt gulerod og kartofler og steg i yderligere 4 min.
3. Tilsæt porre og timian og steg 3 min. Tag gryden af varmen.
4. Hæld mel i en lille skål og tilsæt bouillon lidt efter lidt under omrøring, til det er jævnt og tykt.
5. Smelt margarinen i en ny gryde, hæld bouillon i og bring i kog.
6. Rør melblandingen i bouilllonen og kog igennem.
7. Hæld boillon over grønsagerne, varm igennem og kog 10 min eller til kartoflerne er møre.
8. Tilsæt kylling, varm igennem og smag til med salt og peber.
9. Server med lune flutes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar