Retten er som sådan ikke vegansk. Men selve curry'en er vegansk, og æggene der traditionelt serveres til kan erstattes af tofu, hvorved retten bliver vegansk.
Vegansk Linsecurry til 2 personer
Ingredienser:
1½ spsk. olie
1 lille løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 cm. ingefær, fintrevet
½ tsk. sambal oelek
½ tsk. stødt koriander
½ tsk. paprika
½ tsk. stødt spidskommen
40 g. røde linser
3 dl. grønsagsbouillon
35 g. koncentreret tomatpure
1/2 dl. kokosmælk 7 %
2 tsk. salt
2 tomater
4 kogte æg eller 200 g. tofu
Fremgangsmåde:
1. Opvarm olien og svits løget i et par minutter.
2. Tilsæt hvidløg, ingefær, sambal oelek, koriander, paprika og spidskommen og svits ca. 1 minut.
3. Tilsæt linser, bouillon og koncentreret tomatpure, bring i kog, skru ned for varmen og småkog under låg ca. 30 min.
4. Når linserne er færdige hældes de i en skål eller kande, kokoksmælk og salt tilsættes, og retten blendes helt glat. Hældes tilbage i gryden og varmes op.
5. Hældes over tomatbåde og enten kvarte æg eller tofu-tern, og serveres med chapattibrød eller naan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar