torsdag den 4. oktober 2012

Kanelbollens Dag: Kanelsnurrer
Jubiii, det er kanelbollens dag! Nå ja, ok, det er ikke helt en dansk helligdag, men om ikke andet er det en svensk tradition at fejre denne dag, og i disse multikulturelle tider  må man jo være åben overfor andre nationers traditioner. Det er i hvert fald dagens undskyldning for at fejre Kanelbollens Dag med en omgang Kanelsnurrer :)

Opskriften stammer fra Claus Meyer, men er ændret markant, ikke så meget på ingredienserne, men på fremgangsmåden. Den oprindelige opskrift kræver udstyr jeg ikke ejer og tid jeg ikke har med et fuldtidsjob, men resultatet er blevet RIGTIG godt alligevel :)

Så hermed en opfordring til at alle bager kanelsnegle/boller/snurrer/brød på denne (svenske) traditionsrige dag.


Kanelsnurrer, 12 stk.


Ingredienser:

2½ dl. mælk
½ pk. gær
1 æg
ca. 500 g. mel
75 g. sukker
1½ tsk. salt
75 g. kold smør i små tern

65 g. blødt smør
65 g. sukker
1 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

1. Rør gær ud i mælk og tilsæt æg, sukker og salt.

2. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt grundigt til en smidig dej.

3. Lav en fordybning i dejen, tilsæt smørret og ælt igen grundigt. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere mel.

4. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1-1½ time. 

5. Rul dejen ud til ca. 30x40 cm. 

6. Bland smør, sukker og kanel godt, smør det ud på dejen og fold en tredjedel ind over midten og derefter den anden tredjedel, så dejen ligger i tre lag. 

7. Rul dejen ud til ca. 30x30 cm og skær 12 strimler. 

8. Hver strimmel holdes mellem begge hænder og snoes et par gange. Den ene ende snoes 2 gange rundt om den modsatte hånds pege og langefinger og "stumpen" stoppes ned i midten. Snurren lægges i en muffinform i en muffinbageplade med enderne nedad.

9. Snurrerne hæver lunt og tildækket 30 min, pensles med æg og bager ca. 15 min ved 200 grader. Dejstrimler klar til at blive snoet til snurrer

Snurrerne klar til hævning

De færdige kanelsnurrer1 kommentar:

  1. Var på jagt efter hasselnøddekage opskrift da jeg fandt din hjemmeside. Dine snoede Kanelboller, seer meget lækre ud; og mindede mig straks om danske konditor snegle, nok fordi der også er kanel i dem.

    SvarSlet