Man kan garanteret bruge mange andre grønsager end den porre opskriften, som er fra et gammelt nummer af Magasinet Mad!, foreskriver, men porren gjorde det rigtig godt i retten. Desuden kan man skifte kødet ud med det man lige har, men igen, det røgede fra laksen gjorde noget rigtig godt for retten. Opskriften er oprindeligt med piskefløde, hvilket jeg aldrig putter i hverdagsmad, men det kan man jo vælge som man vil :)
Flødekartofler med Røget Laks til 2 personer
Ingredienser:
400 g. kartofler
2 porrer
100 g. røget laks
250 ml. madlavningsfløde 4 %
1 tsk. sennep
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
2. Skær porrerne i smalle skiver.
3. Læg kartofler, porrer og laks lagvis i et smurt ildfast fad. Start og slut med kartofler.
4. Rør fløde med sennep, salt og peber og hæld det over kartoflerne.
5. Gratiner ca. 45 min ved 175 grader og server.
Tak for opskriften. Den var ganske god. Sennep giver lige lidt ekstra.
SvarSlet