Jambalaya er i bund og grund kylling, chorizo, ris og grønt i en aromatisk tomatsauce, der er krydret noget anderledes end vi er vant til. Krydderierne kan synes mærkværdige, men de er et vigtigt element i smagsoplevelsen, og de bør derfor ikke skiftes ud. De smager ikke kraftigt igennem retten, da chorizo'en dominerer en del, så de bliver en integreret del af smagen fremfor en dominerende smag.
Jambalaya til 2-3 personer
Ingredienser:
200 g. kyllingestrimler
2 peberfrugter, gerne flere farver
100 g. ris, paraboiled
100 g. chorizo
2 tsk. olie
1 rødløg i både
2 fed hvidløg, finthakkede
1½ tsk. røget paprika
1 knsp. stødt nellike
400 g. tomatpassata
2 dl. hønsebouillon
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1. Kog risene.
2. Skær chorizo i mindre stykker og steg 1 min. Tag af panden.
3. Steg kyllingen ca. 5 min til den netop er gennemstegt og tag af panden.
4. Steg peberfrugt i tern og rødløg i olie ca. 5 min.
5. Tilsæt hvidløg, røget paprika og nellike og steg 1 minut.
6. Tilsæt afdryppede ris, chorizo, kylling, passata og bouillon, bring i kog og lad det simre 10 min til det meste af væsken er absorberet.
7. Smag til med peber og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar