mandag den 10. december 2012

Konfekt-Træstamme




Dette er en af mine favoritter, som jeg laver år efter år. Jeg elsker kombinationen af marcipan og nougat, og her kombineres den tilmed med en god mørk chokolade og en knasende krymmel.


Konfekt-Træstamme


Ingredienser:

100 g. marcipan
50 g. blød nougat
50 g. mørk overtrækschokolade
Krymmel

Fremgangsmåde:

1. Rul marcipanen ud til ca. 20 x 10 cm.

2. Skær nougat i skiver og fordel ud over marcipanen. Smør nougaten ud med en kniv, så den er fordelt over hele marcipanen, med undtagelse af en cm på den ene bredside.

3. Rul sammen fra den bredside, hvor nougat går ud til kanten.

4. Bring en lille kasserolle med lidt vand i kog og tag af varmen.

5. Hæld 2/3 af chokoladen i en skål og stil den ovenpå gryden til chokoladen er smeltet.

6. Tag skålen af gryden, hæld resten af chokoladen i og smelt det.

7. Pensl den øverste halvdel af marcipanrullen med chokolade og lad det tørre 10 min.

8. Vend rullen og pensl resten med chokolade. Drys med krymmel.

9. Når chokoladen er helt størknet skæres rullen i skiver. Opbevares køligt, gerne i køleskab.

ProPoints: 30 points for hele portionen





Ingen kommentarer:

Send en kommentar