torsdag den 13. december 2012

Marcipankonfekt med Hasselnødder




Dette er endnu en variant af den klassiske konfekt af marcipankugler. Jeg synes, at det bliver enormt lækkert, når marcipanen blandes med finthakkede hasselnødder og overtrækkes med chokolade. Som I nok har opdaget, så er jeg lidt en sucker for krymmel på konfekt, og det er selvfølgelig en smagssag, og det kan nemt udelades eller erstattes af en nød eller lignende.

Jeg har brugt hasselnødder, men andre typer nødder ville også være gode, så eksperimenter :)


Marcipankonfekt med Hasselnødder, ca. 15 stk.

Ingredienser:

100 g. marcipan
25 g. finthakkede hasselnødder
50 g. mørk chokolade
Krymmel

Fremgangsmåde:

1. Ælt marcipan og nødder og tril til kugler. 

2. Bring en lille kasserolle med lidt vand i kog og tag af varmen.

3. Hæld 2/3 af chokoladen i en skål og stil den ovenpå gryden til chokoladen er smeltet.

4. Tag skålen af gryden, hæld resten af chokoladen i og smelt det.

5. Overtræk kuglerne med chokolade, læg dem på bagepapir og drys med krymmel.

6. Lad kuglerne køle helt af og opbevar køligt.

ProPoints: 2 points per stykke



Ingen kommentarer:

Send en kommentar