mandag den 21. januar 2013

Kylling i Sursød Sauce


Sidste uge stod lidt i wokkens tegn. I hvert fald købte jeg ind til hele tre wok-retter. Så frem med wokken og alle de spændende asiatiske varer. Hvor i asien denne ret sådan mere præcist bør lokaliseres vides ikke, og med min noget heftige udskiftning og tilsættelse af ingredienser hører den i hvert fald nok ikke til nogen steder i min version ;) Det sagt, så smager den godt. Retten er sød og syrlig uden at være spicy, så den kan let serveres for de mindre hårdføre krydderispisere - også børn. 

Kylling i Sursød Sauce til 2 personer

Ingredienser:

Wok:
250 g. kyllingebryst
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 cm. ingefær
1 grøn peberfrugt
1 løg
2 gulerødder
4 forårsløg
2 tsk. sesamolie
½ dl. hakket koriander

Marinade:
1 tsk. soja
friskkværnet peber
1 tsk. salt
1 tsk. sesamolie

Sauce:
4 spsk. risvins- eller hvidvinseddike
2 spsk. sukker
1 tsk. soja
3 spsk. ketchup

Fremgangsmåde:

1. Skær kyllingen i strimler og rør marinaden sammen. Vend kyllingen i marinaden og lad den stå mindst 20 min. 

2. Bland ingredienserne til saucen i en lille gryde og varm op. Rør til sukkeret er smeltet og stil saucen til side.

3. Snit hvidløg og ingefær fint og snit peberfrugt, forårsløg og løg groft. Skær gulerodden i tynde skiver.

4. Varm olien i wokken og steg kyllingen med marinade til den er netop færdigstegt. Læg den på en tallerken.

5. Lynsteg hvidløg og ingefær i olien cirka 1 minut. 

6. Tilsæt grønsagerne og steg ca. 5 min.

7. Tilsæt kyllingen og saucen og varm igennem. Tilsæt sesamolie og koriander og vend kort rundt. Server med jasminris.

ProPoints: 8 points per person






Ingen kommentarer:

Send en kommentar