søndag den 20. januar 2013

Svensk Pølseret


Jeg er egentlig ikke så meget til de fleste danske klassikere, men svensk pølseret er bestemt en undtagelse, såfremt den er lavet "rigtigt". Og med rigtigt mener jeg, som jeg vil have den ;) Retten skal være cremet og kraftig i smagen. Jeg har flere gange prøvet at lave retten med mælk, som mange opskrifter dikterer, men det skiller ALTID og ender i store hvide og klamme klumper. Hvad jeg gør galt, det ved jeg ikke, men i hvert fald får I her min løsning, som jeg er helt sikker på også smager bedre end alt det mælkesjap ;)

Pølser: Jeg spiser helst ikke kød med over 10 % fedt, og pølser har i almindelighed omkring 25 %. Men heldigvis har Langelænder lanceret nøglehulsmærkede pølser, en grillpølse og en hotdogpølse. Begge med 9 % fedt og 150 kcal pr. 100 g. Jeg køber stort set altid hotdogpølsen (der er noget hyggeligt ved røde pølser), og der er 6 pølser i en pakke til 30 kr. på tilbud. Det passer med 3 portioner kød af 125 gram, og så er portionsprisen slet ikke så slem. Alternativt har Føtex Levevis pølser med cirka samme fedtprocent, men de smager ikke helt så godt. Langelænderpølserne smager af pølser, som vi kender dem. Man skal virkelig være en kender for at smage det mindre fedt. 

Svensk pølseret til 2 personer

Ingredienser:

1 løg
2 tsk. olie
250 g. pølser (jeg bruger Langelænder nøglehulsmærkede hotdogpølser)
1 dl. creme fine 4 %
2 tsk. paprika
3/4 dl. ketchup
500 g. kogte kartofler
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Hak løgene fint og steg dem bløde i olie.

2. Skær pølserne i skiver på skrå og vend dem i løgene.

3. Tilsæt fløde, ketchup og paprika og bring i kog. Smag til med salt og peber.

4. Skær kartofler i skiver eller tern og vend forsigtigt i retten. Lad det simre ved lav varme til alt er gennemvarmt. Rør meget forsigtigt af og til. 

5. Server med en god salat. Jeg lavede en råkost af gulerod, æble og citronsaft. 

ProPoints: 11 point pr person2 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan det kun bliver 11 points :) Kan du eventuelt vise din udregning? For jeg kommer op på 10 for pølser, 2 for olie, 2 for fløde, 10 for ketchup og 10 for kartofler, og så bliver det jo 17 pr. portion :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville jeg gerne, men jeg har ikke brugt programmet i over ½ år, og har i forbindelse med telefonskift mistet min app, hvor jeg havde min point.

   Men du har ret i at der godt kan være en skævhed, den er dog ikke så stor som du antyder, da den lille mængde ketchup aldrig nogensinde kommer i nærheden af 10 points ;)

   Pølser 10 points
   Kartofler 10 points
   Olie 2 points
   Fløde 2 points
   Ketchup 2 points

   Så 13 points kan vi godt blive enige om nu.

   Som sagt, det er længe længe siden jeg har brugt programmet, så jeg kan ikke komme med en forklaring på, hvad jeg tænkte/regnede dengang.

   Hilsen,
   Tina

   Slet