mandag den 11. marts 2013

Guldsuppe



Endnu en af de gode supper på en kold forårsaften. Opskriften stammer fra Claus Meyers Almanak, og det er i bund og grund en gulerodssuppe med et strejf af asien fra ingefær, karry og hvidløg. Den er dejligt krydret og varmende. Suppen kan fint bruges som både forret og hovedret. 


Guldsuppe til 2 personer som hovedret


Ingredienser:

500 g. gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. karry
1 tsk. stødt koriander
salt og friskkværnet peber
7½ dl. grønsagsbouillon
1 dl. Cheasy Fraiche eller soyayoghurt
1 appelsin
5 cm. ingefær

2 tsk. olie
peber
120 g. brød

Fremgangsmåde:

1. Riv gulerødderne og hak løg og hvidløg.

2. Opvarm olien i en gryde og steg karry og koriander kort. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod, salt og peber og steg 2-3 min.

3. Tilsæt bouillon og kog 20 min. 

4. Blend suppen grundigt og hæld tilbage i gryden. 

5. Riv ingefær fint og pres 1 spsk. saft fra det.

6. Tilsæt Cheasy Fraiche til suppen og smag til med revet appelsinskal, appelsinsaft og ingefærsaft. 

7. Server dryppet med olie, drysset med peber og med brød til. 

ProPoints: 7 points per person



Ingen kommentarer:

Send en kommentar