torsdag den 21. marts 2013

Key Lime Pie med Chokolade
Til weekendens tapasaften havde en af de andre lavet denne Key Lime Pie med Chokolade efter Nigella Lawsons opskrift, og den smagte simpelthen bare så fantastisk, at jeg fik lov til at blogge den med hende, min kusine, som gæstekok. Mange tak!!

Jeg har aldrig før smagt en lime pie, men jeg er klart en fan, den frisk og fede mousse står super godt til den lækre, søde chokoladebund, og selv om vi var mildest talt mætte, var der ingen der ikke spiste to stykker!!


Key Lime Pie med Chokolade, 8 stykker


Ingredienser

Bund:
300 g. digestive kiks
1 spsk. kakao
50 g. smør
50 g. mørk chokolade

Mousse:
1 ds. kondenseret mælk
4 lime
3 dl. piskefløde

Pynt:
25 g. mørk chokolade
1 lime

Fremgangsmåde:

1. Kom kiks, kakao, smør og chokolade i en blender og blend til en grynet konsistens. Fyld i en springform eller tærteform med løs bund og sæt på køl.

2. Riv skallen på limefrugterne og stil til side.

3. Pres saften fra limefrugterne ned i den kondenserede mælk og pisk det godt sammen. 

4. Hæld piskefløden i den kondenserede mælk og blend med en stavblender til blandingen er tyk. Hæld over kiksebunden, glat ud og afkøl mindst 4 timer til massen er stivnet.

5. Pynt med revet chokolade og revet limeskal og server straks. 

ProPoints: 15 points per stykke2 kommentarer:

 1. Jeg håber du kan svare på dette. Skal limene være økologiske, når skralden skal rives med i? Jeg har nemlig været i 5 supermarkeder nu og det er umuligt at finde sådanne. På forhånd tak...

  SvarSlet
 2. Hej

  I prinicippet kan du sagtens bruge ikke-økologiske limefrugter, men det de er sprøjtet med ender så i din pie, og det er ikke super sundt.

  Hilsen,
  Tina

  SvarSlet