tirsdag den 9. april 2013

Nudelsalat med Røget Makrel



Salater får fornemmelsen af forår frem i mig, og det er mildest talt ved at være nødvendigt. Jeg spiste denne salat til aftensmad, men den kan sagtens bruges som et frokostmåltid og endda pakkes i en plastbox til madpakken. Det er i bund og grund en asiatisk nudelsalat med røget makrel. Om røget makrel findes i asien skal jeg ikke gøre mig klog på, men i hvert fald smagte det rigtig godt, og kombinationen fungerede. 

Nudelsalat med Røget Makrel til 2 personer


Ingredienser:

½ pakke risnudler (125 g.)
2 spsk. sojasauce
1 fed hvidløg
revet ingefær
½ agurk
2 forårsløg
½ bdt. koriander
½ røget makrel

Fremgangsmåde:

1. Kog nudlerne i saltet vand, skyld dem i koldt vand til de er helt afkølede og lad dem dryppe af.

2. Rør sojasauce, presset hvidløg og ingefær sammen. 

3. Skær agurken igennem på tværs og skær i skiver. Skær forårsløg i tynde skiver. Hak koriander groft.

4. Bland nudler, halvdelen af dressingen, agurk, forårsløg og halvdelen af koriander og anret på to tallerkener. Fordel makrel i flager herover og pynt med resten af dressing og koriander.

ProPoints: 9 points per portion

Ingen kommentarer:

Send en kommentar