onsdag den 28. august 2013

Krebinetter og Kartoffelsalat med Asparges og Æg




Mange af os kvinder kender til, at når vi spørger manden hvad han vil have at spise, så kommer der et svar som: Krebinetter, hakkebøf eller frikadeller. Underforstået med sauce og kartofler. Men sådan behøver det ikke at være. Måske kan man nå et kompromis med en ret som denne, hvor krebinetten er helt traditionel, og tilbehøret er lidt anderledes, men stadig uden at blive alt for eksotisk. Retten er inspireret af en opskrift i det nyeste nummer af Magasinet Mad!, men jeg har fjernet al hurlumhejet (dild og kapers), så smagen er mild og sommerlig - lige til en hyggelig aften på terrassen. 

Krebinetter og Kartoffelsalat med Asparges og Æg til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød 5 %
salt og peber
2 spsk. mel
½ æg
2 spsk. rasp
1½ spsk. oliemargarine

400 g. kartofler
2 hjertesalat
250 g. asparges
1 spsk. akaciehonning
3 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
2 æg

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne og de 2 æg. Afkøl.

2. Rør kødet med salt og peber og form til 2 krebinetter. Vend dem først i mel, så i sammenpisket æg og til sidste i rasp. Steg dem på alle sider til kødet er gennemstegt.

3. Del salaten i blade og del de største i halve. Knæk enden af asparges og snit dem på skrå. Skær kartoflerne i store tern. 

4. Rør honning, citronsaft og olie sammen og vend det med kartofler, salat og asparges. 

5. Anret salaten på to tallerkener og drys hakket æg over. Server til krebinetterne. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar