lørdag den 7. september 2013

Langtidshævede Gulerodsboller




Jeg har egentlig aldrig gjort det helt store i langtidshævet brød. Men tålmodighed er sjældent til det med at ting skal hæve natten over. Og desuden kan man jo bage et hav af lækre brød uden at skulle vente. Men, men, nu er tiden kommet, og jeg har forsøgt mig med disse grove gulerodsboller, der er gode til alt muligt: Morgenmad, madpakke, eftermiddagssnack, til aftensmaden og meget mere. Der er egentlig ikke ret meget arbejde i bollerne. Stort set al tiden går med at hæve, så det er bare med at komme i gang. 

Langtidshævede Gulerodsboller, 16 stk. 


Ingredienser:

25 g. gær
½ l. vand
2 spsk. olie
250 g. grahamsmel
125 g. havregryn
2 fintrevne gulerødder
1 spsk. salt
ca. 600 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, grahamsmel, havregryn, gulerødder og salt. 

2. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt godt. Dejen skal være lidt fugtig.

3. Læg dejen tilbage i skålen (den skal være rigeligt stor), dæk med husholdsningsfilm og sæt den i køleskabet mindst 15 timer og gerne længere.

4. Ælt dejen godt igennem. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for blød. Dej i 16 stykker og form til boller der sættes på bagepapir på en bageplade.

5. Sæt bagepladen på komfuret og lad bollerne hæve tildækket 1 time. Tænd med det samme ovnen på 220 grader og lad varmen fra ovnen få bollerne til at hæve.

6. Bag bollerne 10-15 min ved 220 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar