torsdag den 26. september 2013

Makreldip med Brød og Tomatsalat



Jeg hader at skulle ordne sådan en hel røget makrel, som man typisk køber i supermarkedet - med hoved, skind, ben, hale og hele molevitten. Men de tider er heldigvis ovre! Aldi sælger nu røget makrelfilet (uden hoved, hale og ben) til den nette sum af 17 kr. for 135 gram. Der er skind på den ene side, men det er lige til at hive af. Aldis tiltag vil helt klart betyde mere røget makrel på bloggen. Jeg elsker det nemlig :D

Denne frokostret er en lækker røget makrelmousse med masser af krydderurter og godt brød. Og en lækker tomatsalat til. Moussen kan fint laves til en familiefrokost, julefrokost, påskefrokost eller lignende og tomatsalaten er kun et tilbehør, og derfor valgfri.

Makreldip med Brød og Tomatsalat til 2 personer


Ingredienser:

Makreldip:
135 g. røget makrelfilet
1 dl. Cheasy Fraiche
1 citron
1 bdt. dild
1 bdt. purløg
salt og peber

Tomatsalat:
500 g. cherrytomater, gerne i flere farver
1 rødløg
1 potte basilikum
salt og peber

1 groft flute

Fremgangsmåde:

1. Træk skindet af makrelen og mos den med en gaffel.

2. Rør Cheasy Fraiche, citronsaft, hakket dild og hakket purløg i. Smag til med salt og peber.

3. Halver tomaterne og hak rødløg og basilikum. 

4. Bland tomater, rødløg, basilikum, salt og peber.

5. Server makreldip med ristet brød og tomatsalat. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar