fredag den 4. oktober 2013

Gulerodssuppe med Koriander




Efterårets varmende grøntsagssupper behøver ikke at smage danske hver dag. Denne suppe er baseret på gulerod og lidt kartoffel, men med lidt eksotisk smag af korianderen. Ønsker du en kraftigere suppe kan den tilsættes fløde, men den er også super lækker i denne mere magre version.

Gulerodssuppe med Koriander til 2 personer


Ingredienser:

2 tsk. olie
1 lille løg
½ tsk. stødt koriander
2 kartofler
300 g. gulerod
7 dl. grønsagsbouillon
½ bdt. koriander
1½ tsk. salt

Fremgangsmåde:

1. Hak løget, skræl kartofler og gulerødder og skær i tern. 

2. Svits løg i olie i en gryde i et par minutter. 

3. Tilsæt stødt koriander, kartofler og gulerod og svits kort.

4. Tilsæt bouillon, bring i kog og kog under låg 30 min ved svag varme.

5. Hæld i en foodprocessor med det meste af korianderen og blend helt glat. 

6. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt. Server med resten af korianderen og godt brød. 

1 kommentar:

  1. Hej Tina.
    Rigtig skøn opskrift. Der findes ikke noget bedre end hjemmelavet suppe, nu hvor vejret er skiftet til det koldere. Da jeg lavede retten puttede jeg ikke fløde i, men i stedet flødeost naturel (light - så det ikke så usundt), hvilket givet den helt perfekte cremede konsistens, som jeg synes, at en suppe skal have.
    Derudover puttede jeg lidt stegte bacontern på toppen. Det kan klart anbefales, det smagte skønt sammen med :)

    SvarSlet