søndag den 27. oktober 2013

Rodfrugttortilla med Serranoskinke og Krydret Tomatsauce




Jeg fandt denne opskrift i et ældre nummer af Magasinet Mad! og tænkte, at den passer perfekt til årstiden. Lige nu er rodfrugterne virkelig gode og billige, så det er bare med at få dem ind i kosten. Tortilla'en er lækkert sød og står godt til den lidt salte skinke og den krydrede tomatsauce. En virkelig lækker hverdagsret. Hvis du har andre rodfrugter end de nævnte i køleskabet, så er det super let at skifte ud med dem i opskriften.

Rodfrugttortilla med Serranoskinke og Krydret Tomatsauce til 2 personer


Ingredienser:

Tortilla:
6 gulerødder
2 persillerødder
2 tsk. olie
4 æg
salt og peber

Tomatsauce:
2 fed hvidløg
2 tsk. olie
2 dl. passata eller tomatpure
1 tsk. røget paprika
½ bdt. persille
salt

1 pakke serranoskinke 60-80 gram
150 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Skræl rodfrugterne og riv dem groft.

2. Steg dem i olie ved jævn varme 3-5 min uden at de tager farve.

3. Pisk æggene sammen og krydr med salt og peber.

4. Rør æg og rodfrugter sammen i en skål og hæld i et ildfast fad. Tryk lidt sammen. Bag i ovnen 20 min ved 200 grader.

5. Hak hvidløg fint og svits 1 minut i olie.

6. Tilsæt passata og kog 15 min ved svag varme uden låg.

7. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

8. Anret tortilla, skinke, brød og tomatsauce på to tallerkener.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar