tirsdag den 12. november 2013

Kinesisk Nudelsuppe med Edamamebønner




En spicy suppe med masser af saft og kraft fra lækre grønsager. Jeg tilsatte edamamebønner og flere nudler for at give suppen mere fylde, og det betyder, at der er en hel til fyld til suppen. Ønsker du mere væske kan du øge mængden af bouillon og soja. 

Ønskes en vegansk suppe bruges risnudler eller en anden type nudler uden æg. Kinesisk five spice kan købes hos asiatiske og arabiske grønthandlere/købmænd. 

Kinesisk Nudelsuppe med Edamamebønner til 2 personer


Ingredienser:

2 tsk. olie
4 forårsløg
2 fed hvidløg
20 g. ingefær
4 blade savoykål
2 gulerødder
125 g. nudler 
200 g. edamamebønner 
6 dl. grønsagsbouillon
1 knsp. kinesisk five spice
1 spsk. sojasauce
½ tsk. sambal oelek

Fremgangsmåde:

1. Snit forårsløg, hvidløg og ingefær fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit savoykål i 5 cm. lange, smalle strimler. 

2. Varm olien i en gryde og steg forårsløg, hvidløg og ingefær 1 min. 

3. Tilsæt savoykål, gulerødder, edamamebønner, nudler, bouillon, five spice, sojasauce og sambal oelek og bring i kog. Simrer under låg 5 min. Server i skåle og spis fyldet med pinde og suppen med en ske eller drik den af skålen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar