Rosenkål kan sagtens være et rigtig lækkert tilbehør, og i denne variant er den tilmed lidt julet, i og med at kålene er brunede, så de kan sagtens indgå som et lidt anderledes tilbehør til f.eks. en svinekam. De kan også spises til et hav af andre retter.
Citronglaserede Rosenkål til 2 personer
Ingredienser:
300 g. friske rosenkål
1 spsk. oliemargarine
½ citron
1 dl. hvidvin
1/4 dl. sukker
½ tsk. salt
peber
Fremgangsmåde:
1. Rens rosenkålene og steg dem i oliemargarine ca. 5 min til de får lidt farve.
2. Riv citronskallen og pres saften.
3. Hæld vin, citronsaft og sukker i gryden og kog under låg ved jævn varme ca. 10 min. Rør af og til.
4. Krydr med citronskal, salt og peber og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar