fredag den 20. december 2013

Lun Rodfrugtsalat med Hasselnødder og Urter




Desværre et ret dårligt billede, der blev taget i en fart, da der kom uventede storm-gæster. Men lad jer ikke narre. Dette er en virkelig lækker tilbehørsret, som er stor nok til, at man ikke behøver kartofler, ris, pasta eller lignende. Søde og bløde glaserede rodfrugter med lækre nødder og  masser af krydderurter. Jeg ville have spist retten til en hakkebøf, men det meste kød passer fint til. Og retten kan selvfølgelig også spises til stegt halloumi, linsedeller eller andre vegetarretter. Jeg brugte gulerødder og rødbeder i denne ret, men alle typer rodfrugter kan bruges - så se hvad du har i køleskabet.

Lun Rodfrugtsalat med Hasselnødder og Urter til 2 personer


Ingredienser:

1 kg. rodfrugter (f.eks. rødbede, gulerod og jordskok)
2 tsk. olivenolie
salt og peber
1 spsk. balsamico
½ spsk. brun farin
20 g. hasselnødder

½ dl. hakket mynte
½ dl. hakket persille

Fremgangsmåde:

1. Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde bjælker. Læg dem i en plastikpose med olie, salt og peber og vend godt rundt. 

2. Hæld rodfrugterne i et ildfast fad med bagepapir og sæt i ovnen 30 min ved 200 grader.

3. Rør balsamico og farin sammen og hæld det over rodfrugterne. Drys med grofthakkede hasselnødder og sæt tilbage i ovnen 15 min. 

4. Lad rodfrugterne køle lidt af før der drysses urter over og de serveres.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar