Krydderiblandingen "five spice" kan man ikke altid få i supermarkedet. Men den fås af og til i Tigers ret store krydderiudvalg og ellers hos mange tyrkiske grønthandlere.
Jeg har modificeret opskriften lidt for at presse kalorieindholdet under 500.
Sticky Chicken med Kinesiske Nudler til 2 personer
Ingredienser:
200 g. kyllingebryst
1 spsk. kinesisk five spice
1 tsk. salt
2 tsk. olie
½ spsk. akaciehonning
2 ringe ananas på dåse
1 spsk. sojasauce
½ spsk. æblecidereddike
1 tsk. maizena
125 g. nudler
2 fed hvidløg
½ løg
2 gulerødder
1 rød chili
1/4 kinakål
2 tsk. olie
1/4 bdt. koriander
½ lime
Fremgangsmåde:
1. Vend kyllingen i en blanding af five spice og salt og lad den ligge 15 min.
2. Skær løg, hvidløg og gulerod i tynde skriver, hak chili fint og snit kinakålen.
3. Steg kyllingen i olie 5-6 min på hver side til den er gennemstegt. Tilsæt honning og steg yderligere 1 min. Tag kyllingen af varmen.
4. Kog nudlerne i saltet vand og dræn dem. Gem lidt af kogevandet.
5. Opvarm olie i en wok eller stor pande og steg hvidløg, løg, chili, gulerod og kinakål 2-3 min.
6. Tilsæt ananas i små tern inkl. saften der hænger ved, sojasauce og maizena udrørt i eddike. Vend godt og tilsæt evt. lidt vand fra nudlerne.
7. Fordel nudlerne på to tallerkener og læg kylling i skiver øverst. Drys med grofthakket koriander og pres lidt limesaft ud over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar