Vi kender alle de dage, hvor vi steger noget kød, koger nogle kartofler, finder ud af et eller andet med nogle grøntsager - og så er der det der med saucen. Jeg spiser egentlig yderst sjældent sauce, hvis det ikke er en del af retten, som i gryderetter, fadretter osv, og derfor falder løsningen i denne opskrift mig meget mere nær - at lave en mojo.
Mojo er en chilidressing med hvidløg, olie og eddike. Den smager rigtig godt, og du bestemmer selv styrken. Med en helt almindelig aflang rød chili uden kerner og frøvægge bliver den overhovedet ikke stærk. Vælger du en stærkere variant eller at beholde kerner og vægge, så er den mere spicy.
Koteletter med Broccoli og Mojo til 2 personer
Ingredienser:
2 store koteletter, afpudsede
2 tsk. olie
salt og peber
1 lille broccoli
400 g. kartofler
2 røde chili
½ tsk. stødt spidskommen
1 fed hvidløg
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. røget paprika
½ spsk. æblecidereddike
2 tsk. olivenolie
2 tsk. vand
Fremgangsmåde:
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand 20 min.
2. Skær den grønne top på broccolien i buketter og skær stokken i tykke skiver. Stokken smager dejligt frisk som ærter.
3. Fjern kerne og frøstokke i chilierne, hvis du ønsker en mild mojo. Skær chili i mindre stykker og blend med spidskommen, hvidløg, salt, røget paprika, eddike, olie og vand. Det kan godt være lidt en kamp at få den lille mængde blendet, men det hjælper at tippe blenderglasset.
4. Steg koteletterne i olie 4-5 min på hver side til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
5. Kog broccoli i letsaltet vand 5-6 min.
6. Anret koteletter, kartofler og broccoli på to tallerkener og dryp mojo over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar