søndag den 9. februar 2014

Pasta Carbonara med Spidskål





Spaghetti Carbonara er en af de der helt fantastiske italienske specialiteter, som de fleste kan lide, og som de fleste har en mening om. Jeg har selv hang til den HELT autentiske version. Spaghetti, lidt bacon, flødesauce med parmesan legeret med æggeblomme, salt, peber og lidt persille. Og intet andet!

Men men, det passer ikke rigtigt til, hvis man serverer en salat, og i disse moderne tider, hvor det faktisk ikke er helt tosset at opretholde en vis sundhedstilstand, skal der altså lidt grønsager til. Denne Carbonara er derfor tilsat en betydelig mængde spidskål. Smagen er stadig lækker og italiensk, men uden at retten behøver blive decideret livstruende ;). Ægget er udeladt og der er sparet på bacon og pasta. 


Pasta Carbonara med Spidskål til 2 personer


Ingredienser:

½ lille spidskål
50 g. bacon i tern
2 dl. madlavningsfløde 5 %
25 g. parmesanost
salt og peber

100 g. pasta
hakket persille

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen i saltet vand. Lad den dryppe af.

2. Snit kålen fint og damp den 5 min i letsaltet vand. Lad den dryppe af.

3. Steg bacontern sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

4.  Bring madlavningsfløde i kog og tilsæt revet parmesan. Lad det smelte. Kog igennem. 

5. Tilsæt spidskålen og smag til med salt og peber.

6. Vend pastaen i saucen og anret i to dybe tallekener eller skåle. Drys med bacon og persille og server. 

2 kommentarer:

  1. Den autentiske Carbonara har absolut INGEN fløde! ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kommer an på hvilke kilder man rådfører sig med ;) Det er sandt at de tidligste beskrivelser i bund og grund nok ikke var meget andet end ost, flæsk og pasta, men nu til dags serveres en Carbonara næsten altid med en oste/flødesauce - det er den version jeg kalder "autentisk" :)

      Slet