tirsdag den 11. marts 2014

Gratinerede Kartofler med Timian




Det kan gøre meget for selv et simpelt måltid, at tilbehøret varieres. Vi kender alle kartoflerne kogte, stegt, bagte og som flødekartofler. Men der er mange andre måder, at servere de lækre kartofler på. I denne opskrift krydres og  gratineres halve kogte kartofler kort i ovnen. Jeg spiste dem til en stegt kalkunschnitzel og en skål salat, men de passer til det meste. Opskriften stammer fra Claus Meyer's Almanak.

Gratinerede Kartofler med Timian til 2 personer


Ingredienser:

400 g. små kartofler
30 g. revet parmesan
1 tsk. tørret timian
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de netop er møre.

2. Skær kartoflerne i halve og stil dem med skærefladen opad i et ildfast fad.

3. Drys osten på kartoffelfladerne og drys med timian, salt og peber.

4. Gratiner kartoflerne 4-5 min under grillen ved 250 grader og server.

1 kommentar:

  1. Ser super lækkert og indbydende ud - det må prøves :)

    SvarSlet