tirsdag den 1. april 2014

Fried Rice med Kylling




Fried Rice er en af de klassikere de fleste af os kender fra den lokale kinesiske restaurant. Retten er sjældent særlig krydret, og det gælder også denne version, og typisk består grønsagerne af gulerødder, ærter og majs. 

Jeg lavede mine Fried Rice med fuldkornsris og kylling, så de i sig selv er et helt måltid. Fried Rice er virkelig velegnet som restemad, så put det kød og de grønsager i, som du lige har i køleskabet.

Fried Rice med Kylling til 2 personer


Ingredienser:

1 spsk. olie
3 skalotteløg
200 g. kogt eller stegt kylling
3 spsk. sojasauce
2 gulerødder
½ rød peberfrugt
100 g. ærter
100 g. majs
125 g. fuldkornsris
2 æg

Fremgangsmåde:

1. Kog risene i letsaltet vand og hæld vandet fra.

2. Skær skalotteløg i både og kylling, gulerødder og peberfrugt i tern.

3. Varm olien i en wok og steg skalotteløg til det er klart.

4. Tilsæt kylling og 1½ spsk. sojasauce og steg ca. 5 min

5. Tilsæt gulerødder, peberfrugt, ærter og majs og steg 5-8 min. 

6. Rør risene i sammen med resten af sojasaucen. 

7. Pisk æggene godt sammen og vend i retten. Vend rundt til ægget stivner. Server



Ingen kommentarer:

Send en kommentar