tirsdag den 20. maj 2014

Salat med Tun og Kapers





Når rugbrødsmadderne bliver for kedelige er en salat lige det, der skal til. Jeg fandt denne opskrift i en af mine yndlingskogebøger: "Den dovne kok". Det er i bund og grund lækker mad med gode ingredienser, men hvor man også springer over, hvor gærdet er lavest. I dette tilfælde er det tun på dåse, oliven på glas, kapers på glas og færdige croutoner. Det tager kun et øjeblik og smager himmelsk.

De store kapersbær kan købes i supermarkedet og står sammen med de almindelige kapers. De smager langt bedre og kan holde sig i køleskabet i mange måneder.


Salat med Tun og Kapers til 2 personer


Ingredienser:

1 dåse tun af god kvalitet
1 bakke spæde salatblade
10 kapersbær 
12 grønne oliven uden sten
2 tsk. olivenolie med citron (eller lidt citronsaft oveni)
salt og peber
40 g. croutoner, f.eks. fra Tapaz

100 g. godt brød

Fremgangsmåde:

1. Skyld salaten og slyng den tør. Fordel på to tallerkener.

2. Top med drænet tun, kapersbær og oliven. 

3. Dryp olien over og krydr med salt og peber.

4. Fordel croutoner øverst og server med godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar