mandag den 9. juni 2014

Hindbærcrumble




En crumble er noget af det nemmeste kage man kan lave, og en man nemt kan have ingredienserne hjemme til. Det er bare at putte frugt i et ildfast fad, smuldre den nemme dej henover og en tur i ovnen. Jeg lavede små portiontærter af denne portion, men man kan sagtens lave en stor og så bare bage den lidt længere.

Hindbærcrumble, 4 små tærter


Ingredienser:

300 g. friske eller frosne hindbær
4 tsk. sukker
2 tsk. kartoffelmel

100 g. smør
2 dl. mel
1,5 dl. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver

2 dl. Cheasy fraiche

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret og rør det sammen med mel, sukker, vanillesukker og bagepulver. Sæt det i køleskabet 1 times tid.

2. Fordel bær i 4 små eller 1 stor tærteform og drys sukker og kartoffelmel over.

3. Smuldr dejen ud over bærerne og bag 10-15 min i ovnen. Køl lidt af og server med creme fraiche.

3 kommentarer:

  1. Mmh hvor lækkert! Elsker hindbær og det kan jo kun smage godt med crumble ;)
    - Anna
    anna-mad.blogspot.dk

    SvarSlet
  2. Den ser lækker ud, men hvor mange personer bliver der ca. til? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Opskriften er til 4 små portionstærter, så 4 :)

      Slet