torsdag den 7. august 2014

Kartoffelgratin med Kylling og Broccoli





Når man kan tilberedes i et enkelt fad letter det rigtig meget opvasken. Især hvis fadet skal i ovnen, så man kan ordne skåle, knive osv. imens der gratineres/bages. Det kan denne ret. Det er i bund og grund en omgang flødekartofler tilsat kylling og broccoli, og den kan varieres i det uendelige.


Kartoffelgratin med Kylling og Broccoli til 2 personer


Ingredienser:

400 g. kartofler
200 g. kyllingebryst
200 g. broccoli (evt. fra frost)
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
2 æg
2 dl. madlavningsfløde 5 %
salt og peber
25 g. revet parmesan

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand 20 min. 

2. Skær kyllingen i skiver og del broccoli i buketter.

3. og broccolien i letsaltet vand 5 min.

4. Stegt kylling i olie på en pande til det er mørt. Tag det af panden og steg finthakket hvidløg et øjeblik i olien. Tag også det op. 

5. Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem med koldt vand så de køles lidt af. Skær dem i skiver.

6. Læg kartofler, kylling og broccoli i striber i et ildfast fad.

7. Pisk æg, fløde og oregano sammen og smag til med salt og peber. Hæld over kartoffelretten. 

8. Drys parmesan over og gratiner 40 min ved 175 grader. Dæk evt. med folie efter 20 min. Server med en skål salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar