Svinemørbrad kan spises på et utal af måder, men ofte ender jeg tit med at lave den hel, i hvert fald hvis det er til gæster. Det er yderst sjældent at jeg skærer mørbraden i sautéskiver, og det er egentlig synd, for kødet bliver enormt lækkert på denne måde.
I denne ret er kødet kombineret med porre og gulerødder i en flødesauce med citron og dild og serveret med pasta. Retten kan også serveres med kartofler eller brød, hvis man ønsker det, ligesom grønsagerne kan erstattes af det man har.
Sautéskiver med Citron og Dild til 2 personer
Ingredienser:
250 g. svinemørbrad
2 tsk. flydende margarine
salt og peber
2 små porrer
2 store gulerødder
2 dl. hønsebouillion
2½ dl. madlavningsfløde 5 %
1 usprøjtet citron
1 bdt. dild
100 g. pasta
Fremgangsmåde:
1. Skær porrer og gulerødder i skiver. Skær kødet i 1 cm tykke skiver og krydr det med salt og peber.
2. Steg kødet kort på begge sider i en stegegryde. Tag det op og hold det varmt i stanniol.
3. Steg porre og gulerødder kort og tilsæt bouillon, fintrevet citronskal og 2 spsk. citronsaft. Bring i kog.
4. Tilsæt fløde og lad retten simre under låg til grønsagerne er møre.
5. Kog pastaen.
6. Vend dild i saucen og smag til med salt og peber. Læg kødet heri og varm igennem 1-2 min.
7. Server kød og grønsagssauce på pastaen i dybe tallekerner.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar