mandag den 11. august 2014

Pitabrød med Karrystegt Rødspætte og Persilledressing

Jeg elsker pitabrød, og det er mit indtryk, at pitabrød er en favorit i mange hjem rundt omkring i Danmark. Men det kan være svært at variere fyldet ud over 80'er favoritterne: Skinke og tun. Jeg har selv prøvet at lave dem med krydrede oksekødboller, og det er også virkelig lækkert, men denne ret er helt klart også en ny favorit.

Den sprødstegte fisk og lidt pikante dressing gør sig virkelig godt i pitabrød med salat, og er man ikke til karry kan den sagtens bare udelades i paneringen. Grønsagerne kan varieres i det uendelige og opskriften stammer fra et af forårets numre af magasinet Mad!


Pitabrød med Karrystegt Rødspætte og Persilledressing til 2 personer


Ingredienser:

Fisk:
300 g. rødspættefilet
3 spsk. grahamsmel
1 spsk. karry
1 tsk. salt
olie til stegning

Dressing:
2 dl. Cheasy Fraiche
2 tsk. sød sennep
3 cornichoner
1 skalotteløg
1/4 dl. finthakket persille
saft af ½ citron
salt og peber

Derudover:
4 små fuldkornspitabrød
½ agurk
1/4 icebergsalat
2 store gulerødder
1½ dl. majs

Fremgangsmåde:

1. Rør Cheasy Fraiche med sennep, finthakkede cornichoner, finthakket skalotteløg, persille og citronsaft. Smag til med salt og peber.

2. Snit salaten og skær agurk i tynde skiver. Riv gulerødderne groft. Server det hver for sig i små skåle.

3. Bland grahamsmel karry og salt. Skær rødspætten i mindre stykker og vend dem i melblandingen. Steg dem i olie 1-2 min på hver side til de er lækre og sprøde.

4. Fugt pitabrødene med vand og varm dem i ovnen eller på brødristeren. Server med fisk, grønt og dressing så man selv kan fylde sine brød. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar