Denne ret er lidt en fusion mellem to danske retter - boller i karry og persillesaucen, som vi spiser til en masse andre ting. Men det er faktisk rigtig lækkert i denne kombination og retten kan klart anbefales. Kødbollerne er krydret med allehånde, hvilket dufter lidt spøjst under tilberedningen, men det smager virkelig godt i det færdige resultat.
Kødboller i Persillesauce til 2 personer
Ingredienser:
Kødboller:
200 g. hakket svinekød 5 %
1 tsk. groft salt
peber
1/4 tsk. stødt allehånde
2 spsk. rasp
1 æg
½ dl. mælk
Persillesauce:
1 spsk. flydende margarine
1½ spsk. mel
3 dl. kogevand fra kødbollerne
½ bdt. persille
½ spsk. æblecidereddike
salt og peber
100 g. paraboiled ris
400 g. gulerødder
Fremgangsmåde:
1. Rør kødet sejt med salt og rør derefter peber, allehånde, rasp og æg i. Tilsæt mælk til farsen har en passende konsistens og sæt den på køl i 30 min.
2. Skræl gulerødderne og skær dem skiver. Kog dem i letsaltet vand til de er møre og stadig har lidt bid. Hold dem varme.
3. Kog risene i letsaltet vand 20 min.
4. Form kødboller og kog dem ad flere gange i letsaltet vand til de kommer op til overfladen. Hold dem varme.
5. Rør mel ud i margarine og tilsæt lidt af kogevandet. Bring i kog under piskning og tilsæt hele tiden mere vand indtil al vandet er brugt. Kog 2-3 min. Jævn evt. med maizena hvis saucen er for tynd.
6. Tilsæt hakket persille og smag til med salt, peber og eddike.
7. Kom kødboller og gulerødder i saucen og varm igennem ca. 1 min. Server med ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar