onsdag den 27. august 2014

Kødboller i Persillesauce




Denne ret er lidt en fusion mellem to danske retter - boller i karry og persillesaucen, som vi spiser til en masse andre ting. Men det er faktisk rigtig lækkert i denne kombination og retten kan klart anbefales. Kødbollerne er krydret med allehånde, hvilket dufter lidt spøjst under tilberedningen, men det smager virkelig godt i det færdige resultat.

Kødboller i Persillesauce til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket svinekød 5 %
1 tsk. groft salt
peber
1/4 tsk. stødt allehånde
2 spsk. rasp
1 æg
½ dl. mælk

Persillesauce:
1 spsk. flydende margarine
1½ spsk. mel
3 dl. kogevand fra kødbollerne
½ bdt. persille
½ spsk. æblecidereddike
salt og peber

100 g. paraboiled ris
400 g. gulerødder

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet sejt med salt og rør derefter peber, allehånde, rasp og æg i. Tilsæt mælk til farsen har en passende konsistens og sæt den på køl i 30 min.

2. Skræl gulerødderne og skær dem skiver. Kog dem i letsaltet vand til de er møre og stadig har lidt bid. Hold dem varme.

3. Kog risene i letsaltet vand 20 min.

4. Form kødboller og kog dem ad flere gange i letsaltet vand til de kommer op til overfladen. Hold dem varme.

5. Rør mel ud i margarine og tilsæt lidt af kogevandet. Bring i kog under piskning og tilsæt hele tiden mere vand indtil al vandet er brugt. Kog 2-3 min. Jævn evt. med maizena hvis saucen er for tynd. 

6. Tilsæt hakket persille og smag til  med salt, peber og eddike. 

7. Kom kødboller og gulerødder i saucen og varm igennem ca. 1 min. Server med ris.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar