Du kan selv blande en 5-kornsblanding af f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkefrø, knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner elle:
r havregryn.
Bollerne er ret store, og ønsker du mindre boller bager du blot 24.
5-kornsboller, 16 stk.
Ingredienser:
350 g. 5-kornsblanding
6 dl. mælk (evt. sojamælk)
50 g. gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
ca. 500 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
1. Bland mælk og 5-kornsblanding i en gryde og bring i kog under omrøring. Kog 1-2 min og hæld i en stor skål. Lad det køle på køkkenbordet 1-2 timer til det er lillefingervarmt.
2. Rør gæren ud i mælkeblandingen og tilsæt olie, salt og sukker.
3. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt grundigt. Hæver lunt og tildækket 1 time.
4. Ælt dejen igennem og form til 16 boller, der sættes på en bageplade. Hæver lunt og tildækket 30 min.
5. Bag bollerne 10-15 min ved 200 grader og køl dem af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar