mandag den 25. august 2014

Toad in the Hole

Denne ret er en rigtig familieklassiker i england - noget der minder om deres svar på spaghetti og kødsauce. En rigtig fredsags-klassiker. Det kan lyde lidt mærkeligt at bage pølser ind i en dej, men det er virkelig et forsøg værd, da det smager helt fantastisk.

I bund og grund er det stegte løg og pølser i en pandekagedej, som er krydret med sennep og timian. Denne version er fedtfattig, men man vælger selvfølgelig selv hvilken slags pølser man ønsker at bruge. Medister lignende pølser er også velegnede, ligesom cocktailpølser kan bruges, de skal så bare ikke skæres i minde stykker. Jeg serverede retten med en god salat, ketchup og HP sauce.


Toad in the Hole til 2 personer


Ingredienser:

½ rødløg
4 nøglehulsmærkede Langelænder hotdogpølser
1 tsk. olie

70 g. mel
1 æg
2 dl. mælk
2 tsk. sennep
frisk timian (eller ½ tsk. tørret)
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skær løget i tykke både og skil lagene fra hinanden. Skær pølserne i mindre stykker. Bland begge med olie og læg i et ildfast fad. Stil i ovnen 20 min ved 200 grader.

2. Hæld mel i en skål og slå ægget ud oveni. Tilsæt mælk lidt ad gangen under piskning til al mælken er tilsat og dejen og glat. 

3. Rør sennep og timian i og smag til med salt og peber. Hæld dejen over pølser og løg og stil tilbage i ovnen ca. 30 min til dejen er hævet op og gylden overalt. Server med ketchup, HP sauce og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar