mandag den 18. august 2014

Kinesisk Suppe med Hakket Svinekød og Ris





En enkelt regnvejrsdag og så er det blevet sæson for supper. I hvert fald i mit hjem. Det er måske lige tidligt nok, da det jo stadig er sommervarmt udenfor, men supper kan efter min mening spises året rundt. 

Denne suppe er mættende og velsmagende - og fuld af grøntsager. De kan naturligvis skiftes ud efter smag. Suppen er asiatisk krydret men ikke spicy, så alle kan være med. 


Kinesisk Suppe med Hakket Svinekød og Ris til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød 5 %
1 spsk. olie
1 porre
2 gulerødder
250 g. champignon
2 fed hvidløg
100 g. paraboiled ris
1 liter hønsebouillon
2 spsk. sojasauce
1 spsk. citronsaft
salt
2 tomater
1 dl. ærter
1/4 icebergsalat

Fremgangsmåde:

1. Skær porre i skiver, gulerødder i små tern, champignon i skiver og hak hvidløget fint.

2. Svits kødet i olie i en gryde.

3. Tilsæt porre, gulerødder, champignon og hvidløg og svits et par minutter. 

4. Tilsæt ris og bouillon og lad suppen koge 20 min. under låg.

5. Tilsæt citronsaft og sojasauce og smag til med salt eller mere sojasauce.

6. Fjern kernerne fra tomaterne og skær i små tern. Snit iceberg fint.

7. Fordel iceberg, tomat og ærter i to store skåle og hæld suppen over. Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar