fredag den 15. august 2014

Kyllingeboller i Spicy Karry




Boller i karry er og bliver en af mine mange livretter, men den kan til tider godt tåle en lille modernisering, så den ikke er helt så mormor-agtigt, og det er netop det denne version kan. Bollerne er lavet af hakket kyllingekød og saucen er spicy med et hint af hvidløg og ingefær. 


Kyllingeboller i Spicy Karry til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket kylling 5 %
1 æg
3 spsk. rasp
1 løg
2 fed hvidløg
½ liter hønsebouillon
2 tsk. olie
10 g. ingefær
2 tsk. karry
2 spsk. mel
2 tsk. koncentreret tomatpure
salt og peber

100 g. paraboiled ris

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet med 1 tsk. salt.

2. Rør æg, rasp, ½ hakket løg og 1 hakket fed hvidløg i.

3. Kog risene.

4. Bring hønsebouillon i kog i en lille gryde. Form farsen til boller og kog dem 8 min i bouillonen. Tag dem op og mål 4 dl. af bouillonen af.

5. Steg det andet halve hakkede løg og det andet fed hakket hvidløg i olie.

6. Tilsæt hakket ingefær og karry og steg kort. 

7. Tilsæt mel, tomatpure og lidt bouillon. Pisk grundigt og pisk resten af bouillonen i lidt efter lidt. Lad saucen koge 10 min under låg.

8. Smag til med salt og peber og vend bollerne i. Server med ris og en skål salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar